Posted on

Så optimerar du din hemstädning

Moppa golvDet finns få saker som är lika trevliga som att komma hem till en bostad som är ren och fräsch, men det är också få saker som är lika tråkiga som att städa. Har du små barn hemma tar det sällan mer än 1-2 dagar innan hemmet är i behov av en ordentlig städomgång igen och allt ditt hårda slit är som bortblåst.

Som tur är finns det sätt att optimera städningen i hemmet och få en bostad som är ren lite längre. Med de här knepen kommer du inte bara att kunna städa snabbare och mer effektivt, utan du slipper också städa så mycket vid varje tillfälle. Har du större barn som kan hjälpa dig kan ni anamma tipsen tillsammans. Även om barnen kanske inte är stora nog för att laga middag eller sätta på tvättmaskinen finns det fortfarande en hel del andra städtips som de kan använda i sina egna rum.

Bästa städtipsen för ett renare hem
Att få ett rent och skinande hem är inte svårt. Det svåra är att behålla det i samma stil. Många av tipsen handlar helt enkelt om att agera direkt och inte låta saker och ting vänta. Använd dig av alla städknep eller välj ut några som passar just dig och din familj.

1. Låt inte disken samlas på hög

Se till att du plockar undan efter dig direkt efter att du har använt porslinet i köket. Ställ in kastruller och tallrikar i diskmaskinen eller diska upp dem direkt. Du slipper mat som torkar in och blir omöjlig att få bort, och du behöver heller inte oroa dig för att bilda ett diskberg i diskhon.

2. Ha städmaterial i badrummet

Genom att alltid ha städmaterial tillgängligt i ditt badrum kan du städa lite enkelt varje gång du använder det. Det kan vara något så simpelt som en trasa och rengöringsspray så att du kan torka ur handfatet eller varför inte fönsterputsservetter för att torka av spegeln efter tandborstningen?

3. Ta med dig saker när du lämnar ett rum

Ska du gå från ett rum till ett annat? Se då till att du tar med dig något som ska vidare till bostadens andra utrymmen. Plocka med dig strumporna under soffan när du ska in i tvättstugan/badrummet och låt inte kaffekoppen från frukosten stå kvar på bordet när du ändå ska förbi diskhon.

4. Lägg leksaker i en korg

Har du små barn hemma har du säkerligen också en hel del leksaker liggandes. Lär barnen rätt i god tid och se till att samla alla leksaker i en korg eller låda. När barnen kommer hem får de sedan själva ta hand om sina saker och lägga dem på rätt plats i sovrummet.

5. Plocka undan innan du lägger dig

Det finns få saker som är lika tråkiga som att komma upp till ett stökigt hem. Dra till soffan, fluffa upp kuddarna och häng plädarna snyggt. Ta bort disken från vardagsrumsbordet och sätt på diskmaskinen om du orkar. Torka även av från eventuella fläckar i kök och på vardagsrumsbord så känns morgonen lite enklare.