Posted on

Bästa städtipsen från städfirmor i Sverige

Att städa är något som de allra flesta gör på en daglig basis. Det plockas lite kläder här och torkas av lite snabbt där. Även om städning är en syssla som väldigt få tycker om att utföra, är det för de flesta ändå ett måste för att man ska må bra och trivas i sitt hem.

Vissa lyckas knäcka städkoden ganska tidigt och verkar alltid ha ett hem som ser rent och fräscht ut. Andra kämpar förgäves med att hålla ordning, för att sedan gå och lägga sig till ett städkaos varje kväll. Vi har rannsakat städfirmor över hela Sverige och plockat ut de absolut bästa städtipsen som vi kan hitta från https://www.alberts-service.se/stockholm/. Genom att städa precis som proffsen kan du inte bara få ett hem som är mycket renare, utan du kan också effektivisera processen och lägga mindre tid på städningen varje dag.

5 experttips för städningStäda rent - Rengöringsmedel
1. Dela upp bostaden

Det är betydligt lättare att städa om du först delar upp din bostad i ditt inre. Se sovrummet som en del, badrummet som en annan och hallen som en tredje. Städa ett rum i taget istället för att göra småfix i alla rum samtidigt. På så sätt minskar du risken för att gå över samma yta flera gånger och får rent på djupet.

2. Avsluta alltid med golven

Det kan kännas lockande att börja med golven, eftersom de utgör en så stor del av bostaden och kan få hemmet att kännas fräscht mycket snabbare. Börjar du däremot med golven är sannolikheten stor att du kommer dra ner en hel del damm och smuts när du torkar av andra ytor. Se därför till att du avslutar med dessa.

3. Investera i mikrofiberdukar

Det finns få rengöringstrasor som är lika uppskattade som mikrofibertrasor och det finns goda anledningar till varför. Dessa trasor är näst intill perfekta för att samla upp damm och du slipper röra upp dammet i luften, för att sedan behöva gå över samma yta igen. Trasorna kostar sällan speciellt mycket och kan inhandlas i din vanliga mataffär.

4. Diska medans maten tillagas

Många är vi som snabbt lyckas bygga upp ett berg av disk, men om du tar hand om disken medan maten puttrar på spisen blir det inte lika mycket att ta hand om efteråt. Diska rent kastruller och andra ting som du har använt under tiden du lagat mat eller skölj av och sätt ner i diskmaskinen direkt. När ni har ätit klart avslutar du med tallrikarna och köket ser rent och fint ut igen.

5. Gör städningen till något kul

Den här är svår, vi vet, men det finns en viss sanning i det. Om du försöker ha kul samtidigt som du städar kommer det att gå mycket snabbare. Du kan t.ex. sätta på din favoritmusik under tiden eller varför inte bjuda in barnen på ett städ-race? Vem kan bädda sängen snabbast och vem är duktigast på att putsa speglar? Du kan även se städningen som ett effektivt träningspass.